Werken bij buurtteams

Buurtteams Utrecht staat voor hoogwaardige sociale basiszorg voor iedere inwoner van Utrecht die dat nodig heeft. In elk buurtteam werken professionals samen met stagiairs en vrijwilligers.

De buurtteammedewerker
Als buurtteammedewerker ben je overtuigd  van je meerwaarde als generalistisch, outreachende werker met brede kennis van diverse vakgebieden. Je versterkt de veerkracht van Utrechters waardoor hun situatie duurzaam verbeterd. Hiervoor zet je het (informele) netwerk in, werk je samen met (buurt)partners en indien nodig met aanvullende of specialistische zorg.

Als buurtteammedewerker benut je kansen die oplossingsgericht zijn. Met als doel de inwoners zoveel mogelijk de touwtjes in eigen handen te laten houden. Hierdoor wordt, waar het kan, doorverwijzing naar specialistische en duurdere zorg voorkomen. Door het geven van informatie en advies aan bewoners, bevorder je duurzame participatie, activering, netwerkontwikkeling en versterkt de veerkracht. Samen met de klant schrijf je een eenvoudig en begrijpelijk plan van aanpak en ondersteun je Utrechters in regie naar andere (zorg)partners.

Als buurtteammedewerker weet je wat er speelt in de buurt en in de stad. Je bent flexibel en weet raad met een steeds veranderende omgeving. Daarnaast zijn buurtteammedewerkers ambitieus, kunnen tegen een stootje, denken out of the box en beschikken over een positieve inslag.

 

 

Vrijwilliger
De begeleiding van mensen gebeurt altijd door de professionele hulpverlener van het buurtteam. Maar we werken wel graag samen met mensen die vrijwillig iets willen doen. Als u iets wilt betekenen voor mensen in uw buurt, neem dan gerust contact op met uw buurtteam. Het buurtteam weet waaraan behoefte is in de buurt en kan u in contact brengen met andere vrijwilligers.

 

Stage
Tijdens je stage loop je mee met één van de buurtteams. Samen met de Buurtondernemer of Teammanager van het team, stem je af welke opdrachten passen bij jouw leerdoelen en opdracht vanuit school. Er wordt ruimte geboden voor het deelnemen aan werkoverleggen, meelopen met buurtteammedewerkers en projectgroepen. Omdat het buurtteam generalistisch werkt, doe je ervaring op met verschillende doelgroepen en casussen. Zo kom je in aanmerking met ouderenzorg, verslavingsproblematiek, psychiatrie en schulddienstverlening. Een mooie kans om in korte tijd kennis te maken met alle aspecten van de sociale basiszorg. Bovendien hebben veel buurtteammedewerkers, naast hun generalistische aanpak, ook een eigen expertise. Het is daarom ontzettend leerzaam om met verschillende teamleden op pad te gaan en je eigen voorkeur(en) te ontdekken!Voor vacatures bij buurtteam Jeugd en Gezin, klik hier >
Voor vacatures bij buurtteam Sociaal, klik hier >