Over ons

Sinds 1 januari 2015 is de zorg in Nederland anders geregeld. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de jeugdzorg en voor een groot deel van de zorg en ondersteuning aan volwassenen. In Utrecht hebben de buurtteams die taak op zich genomen. Zij brengen de basiszorg dichter bij huis.

Achter de buurtteams gaan twee organisaties schuil. Buurtteamorganisatie Sociaal is verantwoordelijk voor de sociale basiszorg aan volwassenen. Lokalis zorgt voor de basiszorg aan jeugd en gezin. In opdracht van de gemeente Utrecht bieden de organisaties basiszorg die herkenbaar en toegankelijk is voor alle inwoners van Utrecht. Beide teams hebben hun eigen expertise, maar werken vanuit dezelfde visie.

 

Over Buurtteamorganisatie Sociaal

Buurtteamorganisatie  Sociaal is opgericht door Incluzio. Incluzio heeft als motto Elke buurt een betere buurt. Incluzio zet zich in voor buurten door bijvoorbeeld samen met buurtbewoners wijkbedrijven op te zetten. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en aan het werk te krijgen. En door mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen, zoals met de buurtteams in Utrecht. Incluzio werkt steeds vanuit de vraag en de mogelijkheden van de buurt. Meer informatie op www.incluzio.nl.

 

Over Lokalis

Lokalis biedt basishulp voor jeugd en gezin. Het is onze ambitie om kinderen in de stad gezond en veilig op te laten groeien, waarbij ze zich maximaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Uitgangspunt daarbij is het dagelijks leven van het gezin. Lokalis werkt op basis van de vraag van het gezin of kind, en streeft naar een duurzame verbetering van de gezinssituatie. Meer informatie op www.lokalis.nl.

 

Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht heeft kaders vastgesteld waarbinnen de buurtteams werken. Meer over die kaders en het beleid van de gemeente is te vinden op utrecht.nl/socialestadinontwikkeling.


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Contact

Stichting Buurtteamorganisatie Sociaal
Marco Pololaan 71
3526 GA Utrecht
Telefoon: 030 – 721 07 77
info@btosociaalutrecht.nl
www.incluzio.nlStichting Lokalis
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Telefoon: 030 – 7400 500
info@lokalis.nl
www.lokalis.nl

Downloads

Jaarverslagen

Buurtteamorganisatie Sociaal:
Download hier het jaarverslag over 2015
download (pdf) >

Download hier het jaarverslag over 2016
download (pdf) >

 

Download het jaarverslag 2015 Lokalis:
download (pdf) >

 

Kwartaalrapportage
Download hier de derde kwartaalrapportage 2017 van Buurtteamorganisatie Sociaal:
download (pdf) >

 

Het Utrechtse model
Het boekje "Aansluiten bij de kracht van mensen" laat zien hoe de gemeente Utrecht – met de buurtteams als spil – de complexe opgave rond de decentralisatie heeft aangegrepen om de sociale zorg te verbeteren. U kunt het boekje hier downloaden. download (pdf) >